Stará Novalja, (základna Connex - Diving) 29.6. - 6.7.2013

01.08.2013 20:34

Neuplynul ani rok a byli jsme tu zas, tentokrát ale v širší klubové sestavě. Barvy KSP Kraken reprezentoval Ludva Horák s chotí Evou, Jana a Pepa Kučerovi, nově se dali zlákat Jirka Urban a Tonda Bláha. Mládež zastupoval Zdeněk Bouček s Tomášem Furikem, oba v doprovodu svých zákonných zástupců.

Vzhledem k tomu, že tradiční apartmány u Josifa byly obsazeny, "museli jsme se smířit" s chaloupkou přímo na břehu, či hned vedle, v daném případě s žebříkem do moře přímo pod nosem.

Počasí bylo přímo perfektní - slunečno, teplo, nikoliv však vražedné, voda byla pro někoho svěží až moc, ale od čeho bychom měli své neoprény.

Naplňování účelu, proč jsme se sem vydali, jsme zahájili vyvažovacím ponorem ze břehu s cílem upřesnit počet olov na opasku a osvěžit si praktické znalosti potápěče.

No a potom osvěženi vyrážíme - jako už vícekrát při předchozích pobytech - lodí Calypso na ověřená a zmapovaná místa ponorů. Nutno dodat, že moře bylo klidné, dohlednost pod vodou výborná. Kdo chtěl, koupil si balíček šesti ponorů za 130 €, kdo si nebyl jist, kolik toho napotápí, toho stál jeden ponor z lodě 24 € a ze břehu 10 €, včetně velmi poctivě nafoukaných lahví. Co se týče hodnocení podvodních zážitků, stačí se zeptat kteréhokoliv člena naší expedice. Není pochyb, že ve všech případech uslyší slova maximální spokojenosti. Např. kdo toužil po fotografovacích hloubkách plus mínus 15 metrů, byl spokojen a pro koho nastal pravý pocit potápěčského blaha v hloubkách nad 40 metrů, byl spokojen rovněž, to vše v rámci jednoho výjezdu lodí. Patrně nejsilnější zážitky si odvezli naši nejmladší členové Zdeněk a Tomáš, pro které měl Jirka Urban připraven i dvakrát denně individuální program završený na závěr nočním ponorem.

Tak co, vážení? Jen tak mimochodem, ke konci srpna tam s Ludvou vyrážíme na prodloužený víkend ještě jednou.

Zapsal: Pepa K.